7 September 2019

Selv om Jireel bare er 19 år gammel, regnes han som en av Sverige mest spennende og up-and-coming artister. På få år har han turnert i hele Sverige, gitt ut en rekke kritikerroste låter og mottatt både priser og nominasjoner for sin musikk.

Siden debutsingelen “Här & Nu” kom i 2016, har artisten fra Stockholm badet i nominasjons- og prisregn. I 2017 var han nominert til kategorien Årets hiphop/soul på P3 Guld-gallaen, og dette året vant han Nöjesguidens Stockholmspris for musikk. I 2018 kom debutalbumet “18” (som ble sluppet samme dag han fylte 18), og med det fulgte fire nominasjoner i Grammisgalan og seier i kategorien Årets nykommer. Samme år vant det unge talenter prisen for årets artist på P3 Guld-gallaen. Jireel innledet 2019 med å vinne kategorien Årets hiphop på Grammis-gallaen.

EP-en “Nitton” ble sluppet i 2019 – også denne på Jireels bursdag – og består av mer introspektive og tankefulle låter. Her gir Jireel oss et glimt inn i hans indre verden.

24. mai slapp han singelen “Wikipedia”, som kickstarter en lang og deilig festivalsesong med opptredener i Sverige. Og til vår store glede, står Jireel på scenen i Lillomarka Arena i september.